Zakelijk

 

Met het doorlopen van deze tien stappen zorgen we ervoor dat het duidelijk is wat we gaan doen, wat het kost en wat het uiteindelijk oplevert. Verwachtingmanagement en heldere communicatie! Graag.

 

Fotografie in opdracht
1/ overleg en opstart
2/ formuleren opdracht en eindproduct(en)
3/ opstellen offerte 
4/ akkoord door opdrachtgever
5/ aanleveren of in overleg opstellen beeldplan
6/ aanleveren briefing
7/ shoot
8/ digitale presentatie van foto’s
9/ nabewerking van selectie foto’s
10/ leveren foto’s en archiveren

Tarieven
Uurtarief fotograferen € 78,50 exclusief btw. Reiskosten € 0,35 per kilometer. Inclusief gebruik eigen (mobiele) studio (Ellinchrom, Manfrotto, Godox)

 

Niet inbegrepen zijn (indien gewenst, van toepassing) kosten voor:

 • visagie (make-up)
 • kleding
 • inhuur model(len) 
 • styling
 • assistent licht
 • assistent/ second shooter

 

Mogelijk met meerkosten op aanvraag

 • bewaren op beeldbank
 • print al of niet ingelijst
 • video

 

Mogelijk als abonnement op aanvraag

 • foto’s per maand
 • portretfoto’s per jaar 

Prijzen

Ondernemers opgelet

Is het lastig om te zorgen voor een congruente serie portretten van partners of werkenden op de website van jullie bedrijf of organisatie? Waarbij het belangrijk is dat kleur en licht van foto’s op verschillende momenten geschoten goed overeenkomen. Daarbij wil je weinig tijd verliezen en de shoot in het bedrijf laten plaatsvinden. Ik ben benieuwd naar jouw ideeën en wensen.


Bel voor klusprijs
Exclusief 21% btw

Communicatieprofs …

We lezen foto’s sneller dan tekst. Niks nieuws voor jou en je collega’s. Ben je op zoek naar een fotograaf voor wie een foto meer is dan een plaatje? Die begrijpt wat een foto moet vertellen binnen de gestelde briefing en bedoeld gebuikt van de plaat.
Met mijn ervaring als ontwerper en met een opleiding marcom in de achterzak kun je mij met een gerust hart invliegen en aan het werk zetten.


Bel voor klusprijs
Exclusief 21% btw

Voor auteurs

Ben je auteur en ligt je manuscript al bij de redacteur? Is de ontwerper reeds begonnen aan het design van het omslag? Dan is het de hoogste tijd om over een auteursfoto na te denken. Want ik kan je verzekeren dat een goede foto van jou je helpt om je boek en de uitgave ervan tot een succes te maken.


Vanaf € 450,00
Exclusief 21% btw

Meerwaarde door design is wat mij betreft geen punt van discussie. Wat een klus mag kosten is dat uiteraard wel. Mijn uurtarief design is € 110,00 ex btw maar zegt niets over wat samenwerken feitelijk kost. De kosten zijn afhankelijk van het pakket van eisen en het beschikbare budget. 

Ik werk op basis van duidelijke afspraken. Een kostenraming biedt ons allebei houvast om verrassingen achteraf te voorkomen. Moet de opdracht onderweg worden bijgesteld en betekent dat een overschrijding van uren, dan laat ik dat van tevoren weten.