Auteursportret-boer-fielemon

Auteursfoto, boek, portret

Schrijf je een boek, ben je auteur?

 

Het schrijven, publiceren en tot een succes maken van een boek gaat verder dan het uitwerken van een idee, een verhaal. Denk daarbij aan het inschakelen van een schrijfcoach, het werken met een eindredacteur, een vormgever en het kiezen van een kanaal om uit te geven.

 

Waar het om gaat is dat je boek lezers bereikt en dat het verkoopt. Dat je boek voor je werkt als visitekaartje en je professionaliteit op een topic onderstreept en zichtbaar maakt. 

 

Wanneer je tijd, energie, geld en liefde in het project investeert, is het een gemiste kans niet of nauwelijks aandacht te besteden aan een pakkende foto van jezelf. Een portret die je behalve voor de achterflap van het boek, ook voor promotie kunt benutten. Het is een afbeelding van jou die klopt met wie je bent en die als zodanig wordt herkend.

 

Auteursportret voor promotie

Stel je voor dat je kunt beschikken over een liggende foto, een staande foto, een portret, een half body foto. Dat dit materiaal in hoge resolutie én geoptimaliseerd voor online gebruik wordt aangeleverd. Zo'n set foto's stelt je in staat je LinkedIn te updaten, je website van een liggende hero te voorzien, je instagram profielfoto te vervangen en bijvoorbeeld een roll up banner te laten ontwerpen met jouw foto groot afgebeeld. 

 

Leuk om te weten is dat fotograaf ontwerper Arjen Snijder ruim ervaring heeft in het maken van boeken en kennis van marketingcommunicatie en contentcreatie bezit. Ook beschikt hij over een netwerk van uitgevers, aanbieders van doe-het-zelf uitgeven en (pod)drukkerijen.

 

Ben je benieuwd en wil je meer informatie over een fotoshoot? Wil je meer weten over het ontwerpen van een boekomslag al of niet in combinatie met een auteursportret? Neem dan contact op.

Auteurs Ina Boer en Franck Fielemon