Blog


2024

Met in de hoofdrol Rodrigo Maori

7 mei 2024 Update op 15 mei 2024 Categorie Fotoshoot

Regen valt met bakken uit de lucht wanneer Rodrigo Maori in het najaar van 2023 Kunstruimte Het Langhuis binnenstapt. Hij is een van de deelnemers van  het project Open Space // Zwolse makers. Hij heeft zijn bijdrage aan de tentoonstelling in plastic verpakt onder de arm. Het kunstwerk is een rijk gedecoreerde vaandel waarop een religieuze beeltenis te zien is. 

 

Het contact van die dag krijgt vervolg op vrijdagmiddag 3 mei 2024, wanneer we elkaar treffen voor een fotoshoot in Het Langhuis. Het wachten is op de inrichting van een volgende expositie en kan ik de lege ruimte voor even als pop-up studio gebruiken. Het Langhuis is een monumentaal pand met een lekker ruig en robuust karakter. Recht, glad, effen en keurig kom je hier niet tegen. Wel karakter en sfeer. De muren vormen de mooiste achtergronden die je je als fotograaf kunt wensen.

 

Prachtige man
Ik heb die ochtend mijn mobiele studio opgesteld. Een softbox met grid en een reflector ook van een grid voorzien. Fotograferen doe ik met een 75 mm f2.0 Leica lens. Ik gebruik mijn zelfgeschilderde linnen achtergrond voor het creëeren van een intieme donkere sfeer. Rodrigo en ik vinden snel onze weg. Kleding, make-up en attributen zijn helemaal zijn ding. Poseren is voor deze prachtige man geen opgave dus hoef ik alleen maar mijn enthousiasme te laten klinken. Na een middag schieten hebben we voldoende foto's en video's gemaakt en is het voor deze dag op en voorbij. 

 

 Rodrigo Maori op instagram

 

Gesprek laden