Blog


2024

De historische binnenstad van Zwolle

17 april 2024 Update op 7 mei 2024 Categorie Fotografie

Publicatie indebuurt Zwolle – 08/2022

 

Verhuizen naar Zwolle

In 2021 verruilde Arjen Snijder (geboren in Leiden) het Drentse platteland voor de historische hanzestad Zwolle. Hij woont samen met zijn dochter Jet en hond Guus in een heerlijk huis aan het Koewegje. Arjen is enthousiast over de stad, de mensen, de voorzieningen en niet te vergeten het culturele aanbod waar je in Zwolle naar hartenlust van kunt profiteren.

 

Werk

Arjen werkt als ontwerper/fotograaf voor bedrijven en organisaties in Nederland en Duitsland. Zijn brede kennis en ervaring op het terrein van marketing, design en fotografie is wat klanten weten te waarderen. Denk daarbij o.a. aan de boekenbranche en de toeristische sector.

 

Toerist in eigen stad

‘In Drenthe zeggen ze dat de Randstad na Zwolle begint. Vanuit het Noorden bevindt de Peperbus zich op de helft van de af te leggen reis. Voor je het weet blijft een bezoek aan de stad bij een voornemen en dat is doodzonde’ zegt Arjen.

 

Zwolle in beeld

Als nieuwkomer kijkt hij zijn ogen uit. Arjen: ‘de fotogenieke binnenstad én de grote verscheidenheid van het landelijk buitengebied vormen een dankbaar onderwerp. Ik trek er met mijn Fujifilm Xpro3 camera vaak op uit om foto’s te maken. Wat ik vastleg post ik op mijn beeldblog @kijk_zwolle. Bijkomend voordeel is dat ik in no time de stad beter leer kennen’.

Gesprek laden