Molen De Bente

Informatiebord

Korenmolen De Bente ligt in het Drentse dorp Dalen. De molen wordt door De Hondsrug UNESCO Global Geopark aangemerkt als bezienswaardige hotspot in het Hondsruggebied. De vormgeving van het paneel is in opdracht van het Geopark door Arjen Snijder verzorgd.

 

Korenmolen De Bente

Korenmolen De Bente werd in 1814 gebouwd als opvolger van een molen, die verbrand is door beschietingen van de Fransen, die Coevorden wilden innemen. Tot 1944 bleef de molen in bedrijf, daarna raakte hij in verval. De molen was in gebruik als opslagplaats voor de veevoederhandel van G.J. Hidding.

 

De toenmalige gemeente Dalen kocht de molen aan en in 1976 werd de molen weer van een kap met wiekenkruis en een stelling voorzien. Ook kreeg de molen weer een maalwerk, afkomstig uit een molen in het Duitse Aurich. Pas in 1994 werd de molen weer maalvaardig.

De molen is elke woensdagmiddag geopend van 15.00 tot 18.00 uur. Binnen in de molenwinkel is er meelverkoop en verzorgen de molenaars rondleidingen (bron, www.samendalen.nl).

Leger

Beoordeling


Leo Bouwmeester

Arjen Snijder is een veelzijdige duizendpoot die ten alle tijden zijn creatieviteit laat zien. Maar nooit ten koste van de kwaliteit. Of het nu gaat om drukwerk of digitale middelen, fotografie of vormgeving. Hij is sinds oprichting van de Hondsrug UNESCO Geopark betrokken en weet van de hoed en de rand. Een plezierig en fijn mens om mee samen te werken.